Easymix

 

De Easymix is een electrisch inktmengapparaat voor het automatisch mengen van PMS/HKS kleuren.

 

Enkele voordelen van de Easymix zijn:

- eenvoudige bediening

- digitaal instelbare mengtijd en toerentalregeling

- snel te reinigen (tornstand/afneembare mengkegel)

- geschikt voor 1 - 2,5 kg vacuümblikken

 

 

Easydoser

 

De Easydoser is een handmatig bedienbaar inktdoseersysteem voor het reproduceren van PMS/HKS mengkleuren uit de bestaande 1 en/of 2,5 kg vacuümblikken.

 

Op eenvoudige wijze kan een drukker zeer snel zijn mengkleuren maken. Een exacte doseernauwkeurigheid van 0,1 gram wordt gerealiseerd door de speciaal ontwikkelde 2-traps doseernozzles (fijn en grof dosering). Na de gewenste hoeveelheid gedoseerd te hebben, hoeft de drukker het blik niet meer vacuüm te sluiten. Dit wordt namelijk gesloten door middel van een "pressplate" en zorgt ervoor dat de inkt niet met zuurstof in contact komt. Het onderhoud wordt tot een minimum beperkt dankzij de zeer doordachte constructie en het gebruik van duurzame materialen (RVS en Aluminium).

 

De Easydoser vergt een geringe investering tegen het huidige aanbod doseersystemen. Men hoeft niet te investeren in dure software of andere electrische componenten die problemen kunnen opleveren. De Easydoser werkt uitsluitend op perslucht en kan worden geplaatst op een daarvoor speciaal ontwikkelde frame (optioneel) met in hoogte verstelbare plateau voor de weegschaal (optioneel). Tevens is er een kleine (geruisloze) compressor leverbaar.

 

 

Vacumatic

 

De Vacumatic sluit het inktblik luchtdicht af waardoor de inkt lang fris blijft, zonder dat er velvorming optreedt. Hierdoor kan worden bespaard op inktafval en is de drukker in staat om mengkleuren langer te bewaren voor herhalingsorders.

 

Voor het vacuüm afsluiten van het inktblik wordt de inkt ingespoten met een speciale anti aan-droog om de laatste hoeveelheid zuurstof in het blik te elimineren. Vervolgens wordt het blik met het losse onbeschadigde deksel in de Vacumatic geplaatst. Als het apparaat ingeschakeld wordt, wordt de druk in de Vacumatic teruggebracht tot ca. 0,5 bar waarna het apparaat automatisch uitschakelt. Door de toevoer van lucht wordt vervolgens het deksel op het blik geseald.

 

 

Pantone weegschalen

 

Dé oplossing voor het zelf mengen van inkten. In deze programmeerbare inktweegschaal kunnen zelf recepturen worden aangemaakt. Ook biedt deze weegbalans de mogelijkheid om software van de inktfabrikant in te downloaden.

 

De robuuste weegbalans is gebruiksvriendelijk en biedt een grote nauwkeurigheid (0,1 gram) voor het exact afwegen van de juiste kleur. Door intoetsen van het gewenste kleurnummer en hoeveelheid toont het systeem op het display de volgende stappen.

 

 

Vochwaterfiltratiesysteem DR-04-PM

 

Het vochtwaterfiltratiesysteem DR-04-PM is speciaal geschikt voor het on-line filteren van het proceswater in rondpompsystemen in uw drukkerij.

 

Het proceswater wordt tijdens filtratie ontdaan van stoffen zoals: pigmenten, aromaten, papier- en vulstoffen (strijklaag). Deze stoffen in het proceswater kunnen het drukproces ernstig verstoren.

 

Enkele voordelen van de DR-04-PM:

- aanmerkelijke langere standtijd van het proceswater

- stabieler vochtwater (pH en geleidbaarheid)

- besparing op isopropylalcohol

- besparing op vochttoevoegingsmiddelen

- schoner vochtwater, minder vervuiling

- besparing op tijd ivm schoonmaken rondpompsystemen

- minder stilstand van de drukpers en dus extra productietijd

INKTMENG- EN VOCHT-WATERFILTRATIESYSTEMEN

 

 

 Tel:  (00 32) 14 33 77 00

E-mail: info@epplebenelux.com

 

© 2020 by Epple Druckfarben Benelux BV