De BoFood® serie voldoet aan de drie vereisten die aan drukinkten voor verpakkingen van levensmiddelen gesteld worden:

 

- geurarm

- swellingarm

- geringe migratie/onschadelijke migratie

 

BoFood® inkten zijn onschadelijk op het gebied van migratie. Dit betekent dat deze, in tegenstelling tot traditionele systemen met geringe migratie, wegslaan en bijgevolg fysisch drogen. Op druktechnisch gebied zijn deze dus duidelijk beter dan de klassieke systemen met geringe migratie.

 

Toch voldoen zij aan alle wettelijke aspecten van levensmiddelen, omdat de wegslaande en dus potentieel migrerende bestanddelen zelf levensmiddelen of additieven voor levensmiddelen zijn.

 

Dit maakt het gebruik van BoFood® drukinkten ook mogelijk voor de productie van primaire verpakkingen voor levensmiddelen.

 

Om de geringe geurafgifte te bekomen, worden bindmiddelen gebruikt die de inkt niet voldoende schuurvast maken. Daarom is het noodzakelijk dat het drukwerk nadien gelakt wordt met dispersielak.

 

Deze inkt is specifiek geschikt voor het drukken van verpakkingen, met name primaire verpakkingen voor smaakgevoelige producten.

 

Onze BoFood® drukinkten hebben tevens het Nestlé certificaat behaald! U kan nu dus zonder problemen BoFood® inkten gebruiken voor het drukken van verpakkingen van Nestlé voedingsmiddelen.

 

 

Terug

certificaat

BOFOOD®

 

 

veiligheidsblad
informatieblad